Frågor och svar

Hur fungerar det?

I vår tandblekning så finns det flera aktiva ingredienser. En av de aktiva ämnena är sodium phytate. Tandblekningsgelen fungerar genom att den tas upp och absorberas in i dina tänder och försiktigt pressar ut missfärgningar. Processen är exakt samma som produkterna som säljs och används av tandläkare men med vårt tandblekningskit bleker du dina tänder på 15 minuter och slipper sitta i flera timmar istället. Gelen innehåller: Sodium phytate, Propylene Glycol, Glycerol, Deionized Water, Carbomer, Carboxymethyl, Triethanolamine, Polyvinylpyrrolidone, Menthol, Mica

Skadar tandblekning emaljen?

En av de främsta frågorna är "skadar tandblekningen emaljen?" och det avgörande svart är nej, tandblekningsmedlet kommer INTE att skada tandemaljen. Emaljen anses vara den hårdaste vävnaden i människokroppen. Tandblekningsprodukter kan orsaka tillfällig tandkänslighet. Eftersom blekningsgelen genomgår sin naturliga process från aktiv till inakiv lämnas tubulerna öppna och utsatta, känt som uttorkning men återgår snabbt av organiska material som finns i saliv. Under denna tid är det viktigt att undvika att konsumera mat eller dryck som innehåller färg. Tills dess att tänderna är helt återställda kommer de att absorbera vilken färg från mat eller vätska som de utsätts för. Vid denna tidpunkt föreslås det även att hålla sig borta från extremt varmt eller kallt vatten.

Skadar tandblekning tandköttet?

Nej, då vår tandblekningsgel är fria från peroxider så skadas inte tandköttet.

Hur snabbt bör jag se resultat?

Hur snabbt dina tänder blir vitare kommer att variera från person till person beroende på hur missfärgade de är, gener och ätvanor. Som en generell regel kommer en person med normalt missfärgade tänder se resultat inom 5-10 appliceringar. En person som har naturligt gula tänder kommer få bra resultat inom 7-14 appliceringar. Kom ihåg att varenda gång som du bleker dina tänder så tar du bort år av missfärgningar och därför behöver du ha tålamod! Så fort du har tagit bort alla missfärgningar är det väldigt lätt att behålla dessa resultat för livet!

Hur kan jag veta om skenan är formad för mina tänder?

Skenan som kommer med är gjort utav silikon vilket gör att den passar alla!

Har era produkter blivit testade på djur?

Nej, vi är ett företag som är emot djurplågeri och kan stolt säga att alla våra produkter är 100% veganska och plågeri-fria.

Kan jag bleka konstgjorda tänder?

Konstgjorda tänder, kronor, fyllningar eller andra tandarbeten kommer inte påverkas alls. Det går bra att bleka ändå och resultatet kommer bli bättre än om man inte hade blekt eftersom blekningen tar bort organiska missfärgningar på de konstgjorda tänderna. Därför rekommenderar vi att man även bleker de tänderna också. Däremot kan den konstgjorda tanden inte bli ljusare än dess originella nyans

Kan jag bleka tänderna om jag har tandsten?

För att få bästa resultat så bör det tas bort innan du påbörjar din behandling. Detta gör du lätt hos din tandläkare. 

Kan jag dricka och äta som vanligt efter en behandling?

Vi rekommenderar att du bleker dina tänder innan du går och lägger dig eftersom du då undviker färgade maträtter och drycker som kan störa processen. Vill du inte göra det innan du går och lägger dig så rekommenderar vi dig att vänta minst 2 timmar efter en behandling innan du dricker eller äter något.

Hur ofta ska jag bleka mina tänder?

När du börjar din behandling så ska du bleka tänderna varje dag i sju dagar och se hur resultatet blir. Är du nöjd med resultatet så kan du underhålla tänderna genom att bleka en gång i veckan. Är du inte nöjd med resultatet så kan du fortsätta tills du blir 100% nöjd och efter det börja underhålla med en blekning i veckan. Dina tänder kommer inte bli onaturligt vita med en gång utan det kommer gradvis så du riskerar inte att få onaturligt vita tänder. 

Kan tänderna bli fläckiga av tandblekning?

Direkt efter behandlingen kan vita torrfläckar uppstå då emaljen torkas ut, men dessa försvinner alltid några timmar efter behandlingen.

Vad orsakar missfärgningar? 

Missfärgningar uppstår ofta av rökning, snusning, vissa mat och drycksorter, dålig munhygien, arv, medicinering m.m. Speciellt kan kaffe, te, och rött vin ge missfärgningar.

Kan man få mycket ilningar av er tandblekning?

Nej, eftersom vår tandblekningsgel är peroxidfri så uppstår inga ilningar eller andra bieffekter. Man kan känna lätt att man har behandlat tänderna men det försvinner inom några minuter. Vårt tandblekningskit är helt säkert då vi använder oss av peroxidfria och pH-neutrala preparat som inte fräter på emaljen.

Hur lång tid tar det innan mina tänder blir missfärgade igen?

Hur lång tid det tar innan dina tänder blir missfärgade igen beror på hur ofta du underhåller dina tänder men även dina kost-och levnadsvanor.

Kan jag använda era produkter om jag är gravid eller ammar?

Det går bra att bleka tänderna medans du är gravid eller ammar eftersom att våra produkter är peroxid-fria men det bästa är att rådgöra med din läkare innan behandling påbörjas.

När får jag mitt paket om jag beställer idag?

Om du beställer innan kl 12:00 så skickar vi din produkt samma dag. Då är förväntad leveranstid mellan 1-4 bankdagar.

Stäng meny